Maria satser på Årjäng

Maria satser på Årjäng
Maria Ågren bor på Hammarö utenfor Karlstad. Hun har hotellerfaring fra en rekke store hoteller i Sverige. Nå er hun hotelldirektør i Årjäng og både håper og tror at det flotte hotellet skal tiltrekke seg enda flere gjester, ikke minst fra Norge.
Øyvind Ottersen

Øyvind Ottersen

Les mer

Maria Ågren har mange års erfaring fra hotelldrift i Sverige. Likevel valgte hun å satse på lille Årjäng, helt inn mot «norska gränsen».

– Var det et karriereskritt i gal retning?

– Nei, slett ikke. Min største drivkraft er utfordringene. Etter mange år på hoteller i Åre, Falun, Karlstad og Ørebro, dukket Årjäng opp. Ikke det travleste stedet i verden, men en skikkelig utfordring å få til aktivitet og lønnsomhet her.

Tro på hotellet
– Har du lykkes?

– Både ja og nei. Omsetningen øker, men fortsatt er ikke resultatet godt nok. Private investorer eier hotellet og kommunen eier bygningen. Vi er med i kjeden Best Western, og jeg håper og tror at alle disse aktørene er med fordi de har tro på hotelldrift i Årjäng, sier hotelldirektør Maria Ågren, eller VD, som man sier på svensk.

– Hvordan skal du overbevise eierne om at det er «liv laga» for hotellet i Årjäng?

– I bunnen må det ligge et fint hotell, god mat, hyggelig betjening. Så er det viktig å være kreativ. Finne på aktiviteter og gode tilbud. Vi må satse på konferanser og på spesielle arrangementer som trekker folk.

Bading og bowling
Attraksjoner som har vist seg populære, er svømmehallen, bowlinghallen og treningssenteret.

– Ja, mange bruker disse fasilitetene. De er også åpne for publikum som ikke er hotellgjester.

– Er Årjäng som kommune og tettsted attraktiv nok til å drive et såpass stort hotell?

– Kanskje ikke, men det er her vi har utfordringen. Vi må skape flere spennende arrangementer og attraksjoner i Årjäng. Dessuten har vi nok ikke vært flinke nok til å dra nytte av nærheten til Norge. Jeg tror vi har et stort potensial i forhold til norske gjester. Norske firmaer er selvsagt hjertelig velkomne til å ha konferanser hos oss. Og privatpersoner kan ta en hyggelig helg med mat, drikke, dans og mye annet. Årjäng har dessuten en vakker natur med mange muligheter, så her kan man være både ute og inne, sier alltid like blide Maria Ågren.

I resepsjonen sitter blide og trivelige Mikael Vogt. – Vi har en del norske gjester, men det er klart vi ønsker oss enda flere, sier han.

I resepsjonen sitter blide og trivelige Mikael Vogt. – Vi har en del norske gjester, men det er klart vi ønsker oss enda flere, sier han.