Opplev veien til frihet

Opplev veien til frihet
Arrangør Elisabeth Dammyr (nummer fire fra venstre) sammen med gjengen som deltok i fjorårets «prøvevandring» i flyktningenes fotspor. Velkjente Mariel Hemingway (nummer 3 fra høyre) var storfornøyd med turen. I år blir tilbudet gjort tilgjengelig for alle.
Øyvind Ottersen

Øyvind Ottersen

Les mer

Elisabeth Dammyr kan gjennom sitt firma UP2U tilby et helt nytt opplevelsesprodukt for besøkende i Grenseland.  Flyktningerutevandringen «Veien til frihet» byr på spennende krigshistorie og vakker natur.

Det er i grensetraktene Østfold/Värmland, og da hovedsakelig på grensen mellom Rømskog og Årjäng de aktuelle vandringsledene gikk under annen verdenskrig.

– Jeg ønsker å tilby et produkt med natur- og historieinnhold fordi det gjør oss godt og gir personlig utvikling, sier Elisabeth Dammyr.

Mariel Hemingway
– I fjor hadde jeg besøk av Mariel Hemingway, skuespiller, forfatter og barnebarnet til Ernest Hemingway. Hun er meget opptatt av naturopplevelser og var svært fornøyd med flyktningerutevandringen, som vi da testet ut, sier Elisabeth Dammyr.

Nå kan du gå i flyktningenes fotspor på vei til frihet. Du får informasjon om hvordan losene gikk frem og deres arbeid med å lose tusentals flyktninger over grensen til Sverige for sytti år siden.

Ro og stillhet
Mens du nyter naturens ro og stillhet får du anledning til å lære av historien som utspilte seg akkurat der du er. Så kan du la kunnskapen synke inn og bli til visdom.

Vandreturen er i lett terreng på grusvei gjennom skogen. Turen anbefales fra 14 år og oppover. Totalt 10 kilometer vandring fra Rømskog i Norge til Östervallskog i Sverige, tur/retur.

Vandringstur_Tony Ryman