Blant Sveriges flotteste

Blant Sveriges flotteste
Sommarvik Camping er en av Sveriges største og flotteste campingplasser.
Øyvind Ottersen

Øyvind Ottersen

Les mer

Bare en halv times kjøring fra riksgrensen ved Ørje ligger en av Sveriges flotteste campingplasser – Sommarvik.

I hele Sverige er det bare elleve 5-stjerners campingplasser. Sommarvik er én av dem. Sommarvik ligger i Årjäng, bare to-tre minutters kjøring fra sentrum. På et stort område i åssiden ned mot den vakre sjøen Västra Silen ligger utleiehyttene på rad og rekke. Fra de enkle til de store og luksuriøse. Her er plasser for telt og vogner og ikke minst et stort serviceområde med restauranter og barer– alt med fulle rettigheter. Her er swimmingpool for store og små. Her er eventyrslott, klatreborg og en stor og spennende minigolfbane. Her er Kids Club som tar seg av de minste, og her er en rekke arrangementer og konserter gjennom sommeren. Alt sammen i hjertet av en natur som kan ta pusten fra de mest kresne.

Har du ikke besøkt Västra Värmland? Da er det sannelig på tide!

Idyllisk
Sommarvik har et stort område for bading. Her er en romslig sandstrand, badstu i vannkanten, oppblåsbare lekeapparater for store og små, solsenger a-la-Syden, kanoutleie og mye annet. I den grad Sommarvik mangler noe som helst, må det være saltvann. Men Västra Silen er en del av Dalslands Kanal, og dette sjøsystemet er intet mindre enn fantastisk. Det er til og med mulig å nå havet gjennom kanalen og de flotte slusene. Og da er det selvfølgelig også mulig å reise motsatt vei. Det er fullt mulig å reise i egen småbåt fra havet og inn til Sommarvik eller noen av de andre idylliske stedene i dette vidunderlige landskapet i Västra Värmland.

Mange nordmenn
Tusenvis av gjester tilbringer store deler av ferien på Sommarvik Camping. I resepsjonen får vi opplyst at hele 90 prosent av gjestene er norske. Selv om de fleste nordmenn på Sverige-ferie fortsatt velger Bohuslän og den svenske västkusten, er det også mange som vil ha natur og stillhet i de dype skoger. Med bare halvannen times kjøring fra Oslo er Västra Värmland et flott og ikke minst billig alternativ. Mange feriegjester har blitt så glade i dette området at de rett og slett har flyttet hit. Lave boligpriser og fantastiske tomter, kombinert med kort pendlervei til jobb i Norge har sørget for en solid kontingent nordmenn i Årjäng kommune og nabokommunene i sør, øst og nord. Selvsagt også i vest der Marker kommune har markert seg som en fremtidsrettet kommune med stort fokus på gode opplevelser.