Lørdag i slusene er i gang

Lørdag i slusene er i gang
Lokal kultur står på menyen når Lørdag i slusene i hele sommer tilbyr gratis underholdning i Ørjes flotte sluseamfi. Bildet er fra 2014 da disse ungdommene fra Ørje sørget for fullt trøkk i deilig sommervær.
Øyvind Ottersen

Øyvind Ottersen

Les mer

Lørdag i slusene er blitt en populær tradisjon i Sommer-Ørje. Nå er årets kulturdugnad i gang, til stor glede for publikum.

Hver lørdag fra slutten av mai til slutten av august kan både fastboende og sommergjester la seg helt gratis underholde i Ørje sluser. I en times tid underholder ulike kulturarbeidere fra scenen i Ørje Sluseamfi. At tilbudet er gratis, skyldes stor dugnadsinnsats fra lokale kulturarbeidere, samt økonomisk bidrag fra Marker kommune, Marker Sparebank og Gjensidige Marker.
Det hele startet lørdag 28. mai med Askim Janitsjar. Lørdag 4. juni kommer Svingen Toraderklubb fra Rakkestad. Da blir det fullt trøkk på trekkspill.
Lørdag 11. juni står Markers eget kor MarkCanto på senen. Det betyr flott sang av et kor med en solid merittliste.

Soot tar over
Lørdag i slusene tar en pause frem til 9. juli fordi sluseamfiet er opptatt med Soot-spelet.
Programmet for Lørdag i slusene resten av sommeren finner du i papirutgaven Sommer i Grenseland som kommer ut helgen før sankthans. Der kan du også lese mer om både dette kulturtilbudet og mye annet som skjer i Marker i sommer. Sommer i Grenseland blir også å finne i pdf-format på www.grenseland.eu.