Festlige kanalleker i slusene

Festlige kanalleker i slusene
Sentrale personer som alle gleder seg til Kanallekene. Fra venstre Torfinn Langeland fra Ørje IL, ordfører Kjersti Nythe Nilsen, Desiree Nævdal på Kanalmuseet, kultursjef Else Marit Svendsen og UKH-sjef Lars Johansson.
Marthe Laurendz Jensen

Marthe Laurendz Jensen

Les mer

Kanallekene går av stabelen 6. august i slusene i Ørje. Det er bare å merke seg datoen. Ordførerens fløtærlotto er et høydepunkt på den hyggelige dagen med kanalleker.

Kanallekene har blitt en tradisjon i Marker. Det er kommunen selv som står bak arrangementet og ønsker at alle skal ha en så trivelig sommer som mulig. Det blir fiskekonkurranse og leker for barna.

Lørdag i slusene, som arrangeres gjennom hele sommeren, foregår selvsagt også denne dagen. Det blir konsert med Geriatrix with the Gunn, som kommer hele veien fra Ski. Kanalmuseet har aktiviteter for barn, og dampbåtene er selvfølgelig i drift.

Morsomt tiltak

Det var tidligere ordfører Stein Erik Lauvås som innførte Ordførerens fløtærlotto. Målet med dette var å gi folk en spennende opplevelse og at det lokale foreningsliv får noen kroner i kassa. Den heldige vinneren får en god slump med penger som helt sikkert vil komme godt med i sommer. Dagens ordfører, Kjersti Nythe Nilsen, synes dette er veldig morsomt og fører gladelig tradisjonen videre.

Ordfører Kjersti Nythe Nilsen og Ørje Ils Torfinn Langeland håper at riktig mange kjøper tømmerstokker og deltar i Ordførerens fløtærlotto.
Ordfører Kjersti Nythe Nilsen og Ørje Ils Torfinn Langeland håper at riktig mange kjøper tømmerstokker og deltar i Ordførerens fløtærlotto.

Verdifulle tømmerstokker

Fløtærlottoen består av 250 tømmerstokker med påført nummer. Hver stokk er et lodd. Alle disse minitømmerstokkene blir sluppet ned i slusene og kjemper seg nedover for å komme først til målstreken. Eieren av «loddet» som kommer først i mål blir den heldige vinneren av tjue tusen kroner. Det er altså en solid premie. De neste på resultatlisten går heller ikke helt tomhendte hjem.

I år er det Ørje IL, friidrettsgruppa som står for salget av tømmerstokkloddene. Blir alle de 250 tømmerstokkene solgt, går tjuefem tusen kroner direkte i kassa til virksomheten. Det kommer selvsagt veldig godt med. Dermed bør alle sikre seg en stokk eller to.

Stokkene blir solgt hele sommeren. De selges også hos Nilsen Sport og Elektrisk, og hvis det blir noen igjen, blir de siste solgt ved inngangen den 6. august. Det er uansett ingen grunn til å vente. Alle bør glede seg til en flott dag i slusene.