Klart for All Over Again på Ørje

Klart for All Over Again på Ørje
Flotte biler av god, gammel aargang blir hovedattraksjonen når All Over Again arrangeres for femte gang i Ørje sentrum. Det skjer lørdag 11. juni. Den lokale raggarklubben og speiderne i Marker står for arrangementet. Her et knippe bilentusiaster som gleder seg til arrangementet. Fra venstre Vidar Jaavall, Even Ruud, Glenn Hansen, Preben Johnsen, Axel Mårud og Øystein Jaavall. Foran står Evert og Egon Ruud.
Øyvind Ottersen

Øyvind Ottersen

Les mer

Lørdag 11. juni bør alle med lidenskap for bil, mat og god musikk finne veien til Ørje. Da arrangeres All Over Again, et familiearrangement med fokus på biler i alle farger og fasonger.

Det var Marker Speider som startet tradisjonen med All Over Again. Det skjedde tilbake i 2008. Siden har arrangementet gått annethvert år. Marker Speider er fortsatt med, men nå kun med ansvaret for matserveringen. Resten av arrangementet er det Ørje og omegns Motor, Veteran og Raggarklubb som står for. Det er en ganske ung forening, men medlemsmassen består av både enkeltpersoner og hele familier, kort sagt bilentusiaster i alle aldre.

Alle bilmerker
Bare amerikanske biler?
– Nei, slett ikke. Selvsagt har vi mange flotte amerikanere, men her er alle bilmerker velkomne, sier klubbens leder Even Ruud.
– Folk i Ørje og nærmeste omegn har strømmet til Ørje sentrum i de fire foregående utgavene av All Over Again. Slik blir det helt sikkert også i år.
– Hva vil du si til dem som ikke har opplevd All Over Again tidligere? Langveisfarende, for eksempel.
– Alle er velkomne til Ørje. Her blir det masse flott å se og høre. All Over Again er et familiearrangement, og vi legger opp til at alle skal kose seg. Tidligere år har vi hatt besøk av folk fra flere av våre nabokommuner, også på svensk side. Jeg både håper og tror at arrangementet trekker mange mennesker fra fjern og nær også i år, sier Ruud.

Rockabilly
Enten du kommer med en Fiat, VW boble, Volvo eller en fet Cadillac, må du nok finne deg i at musikksjangeren på slike bilentusiastarrangementer er rock’n roll og rockabilly. Slik blir det også på Ørje 11. juni. Blant annet blir det musikk fra scenen av Halden-bandet Rockabilly Rebels. Det betyr coverlåter av gamle slagere fra 50- og 60-tallet. Fra samme scene blir det også danseoppvisning.

Men før underholdningen starter kan alle som ønsker det delta på rebusløp. Det starter klokka 13, en time etter at de første bilene ble sluppet inn på området ved Marker rådhus.

Fest i Tangen
Når musikken stilner på rådhusplassen og små og store mager er mette, avsluttes familiedelen av årets All Over Again. På kvelden flytter alle som vil, bare de er over 18 år, til Tangen friluftsområde, noen stenkast fra slusene og Båtcafeen. I Tangen blir det fest med levende musikk av et av de beste bandene i bransjen. Svenske Snakebite hører med til de største innen sjangeren «teddyboy».