Spennende fløtærlotto

Spennende fløtærlotto
Lørdag var det fløtærlotto i Ørje sluser. Mange fulgte spent med da tømmerstokkene nærmet seg målstreken.
Marthe Laurendz Jensen

Marthe Laurendz Jensen

Les mer

Til tross for dårlig vær var det mange spente sjeler på fløtærlottoen i Ørje. 

Lørdag 5. august var det Kanalleker i Ørje sentrum. En dag med moro for alle og enhver. Fløtærlottoen er en sentral den av denne dagen. Da har man nemlig mulighet til å vinne hele 20 000 kroner på en ganske artig måte. Det er et slags tømmerstokk-kappløp gjennom slusene. Det morsomme konseptet var det Markers forrige ordfører som kom på, noe nåværende ordfører Kjersti Nythe Nilsen gjerne viderefører.

250 stokker ble kastet ned i slusene. Da alle lå nede i slusa ble startskuddet satt av at den bakerste sluseporten kom med masse vann som satt stokkene i sving. Noen av de ble liggende igjen og andre dro avgårde mot målstreken. Folk fulgte nøye med på ferden gjennom slusene. Stokken som kom først til mål ble plukket opp til stor spenning.

Aud Braarud vant
Vinnerstokken hadde nummeret 50 på seg, og den heldige eieren av stokken var Aud Braarud. Hun ble ringt opp av ordføreren til full begeistring og er nå eier av 20 000 kroner. Andre og tredje plass dro heller ikke tomhendte hjem. Gerd Gromholt og Roger Studsrud var heldige å vinne 2500 kroner hver.

Denne tradisjonelle dagen har blitt veldig populær i Marker og byr på både spenning og moro. Halvparten av inntekten for stokkene gikk i år til Ungdommenes kulturhus.
Det er bare å glede seg til neste år!

Det ble veldig spennende da de nærmet seg målstreken.