Rybak storkoser seg i Ørje

Rybak storkoser seg i Ørje
Katrine Moholt intervjuet Alexander Rybak for TV2. Det skjedde på brygga nedenfor Ørje sluser.
Øyvind Ottersen

Øyvind Ottersen

Les mer

Alexander Rybak var nylig en snartur innom Ørje. Anledningen var forberedelser til Soot-spelet og produksjon av et TV2-innslag til promotering av både Soot-spelet i Ørje og Allsang på Grensen I Halden.

Alexander Rybak er en av Norges ganske få verdensstjerner. Han er stor i utlandet. Ikke minst etter tidenes største seier i Melodi Grand Prix. Her hjemme er Alexander en ettertraktet mann. Ikke bare som artist, men også som fiolininstruktør på kulturskoler og andre steder der barn lærer å bli glad i musikk. Skuespiller er han også.

– Deilig på Ørje

– Det er deilig å komme til Ørje. Stille og rolig og mange hyggelige mennesker. Dessuten er det godt å være med på en forestilling med folk jeg kjenner godt og et stoff jeg er fortrolig med. Det gir en ro som får meg bare til å glede meg, sier en usedvanlig jordnær og sympatisk Alexander Rybak.

– Mange ble positivt overrasket i fjor da regissør Anneli Solli klarte å frembringe et sterkt ensemble, med deg i spissen. Så sier dere jammen ja til å bli med en gang til. Hvorfor?

– Det var veldig morsomt i fjor. Vi følte at det hele satt fint, og responsen fra publikum var meget god. Det er rett og slett morsomt å følge opp i år, og jeg gleder meg voldsomt til hver forestilling.

Justeringer

– Mange endringer fra i fjor?

– Jeg vil ikke røpe noe, men det er ingen grunn til å endre på en suksess. Men noen justeringer gjør vi. Målet er å lage en perfekt forestilling.

– Det ryktes at du skal spille mer enn du gjorde i fjor?

– Ja. Det er et flott sted å spille. Annerledes, for slusene ble jo bygget med et helt annet formål enn å spille skuespill og musikk. Men det er overraskende bra å spille i Ørje sluser. Og så er det en fantastisk historisk atmosfære.

Ørje-reklame

Den Ørje-reklamen Soot-spelet genererer kan ikke måles i penger. Rybak, Storhøi, Fröler og Kvitnes er trekkplastre i seg selv. Men nå har altså TV2 vært på plass i slusene. Der ble det gjort opptak med Alexander Rybak og Katrine Moholt. Resultatet vil ses jevnlig på den riksdekkende kanalen. For Ørje blir innslaget gull verd. Som en viktig del av kulissene sto DS «Engebret Soot» til tv-teamets disposisjon. Alltid like blide Moholt snakket rett i kamera mens Rybak spilte fiolin i baugen på båten, og fra pipa kom røyken opp. Takket være timers jobb fra dampbåtentusiastene i Ørje.

Til 3. juli

Fredag 24. juni var det premiere på Soot-spelet. Totalt vil det har vært spilt 11 forestillinger når teppet går ned for siste gang 3. juli.