Lørdag blir det liv i slusene

Lørdag blir det liv i slusene
Ordførerens fløtærlotto er en populær del av Kanallekene. I år går halvparten av inntekten til Ungdommens Kulturhus. f.v. Vegard Brandt Slevigen, Lars Johansson, som er leder for UKH og ordføreren Kjersti Nythe Nilsen.
Marthe Laurendz Jensen

Marthe Laurendz Jensen

Les mer

Lørdag 5. august er det klart for Kanallekene i Ørje. Det er fortsatt mulig å sikre seg en stokk til fløtærlottoen.

Populært fløtærlotto
Rundt klokken to på dagen er det Ordførerens fløtærlotto. Da kjøper man seg en «stokk» med et nummer på, og håper at denne stokken skal være førstemann over målstreken i slusene. Hvis den er det, har du muligheten til å stikke av med en premie på 20 000 kroner. Inntektene som ikke går til premiene, går til Ungdommens kulturhus i Marker. Stokkene kan kjøpes på Nilsen Sport og Elektrisk. Torsdag formiddag hadde de 40 stokker igjen av 250. Det kan være lurt å stikke innom og sikre seg en stokk ganske raskt, hvis du vil være på den sikre siden. Ellers selges de siste i inngangen på lørdag.

Fullt dagsprogram
I løpet av dagen er det nok av andre ting å få med seg også. Det vil være fiskekonkurranse på Ørje Brug, Museumsstafett for barn, båtturer med en av dampbåtene, hårfletting og kunstaktiviteter. I tillegg er det sluseleker av ulikt slag og det tradisjonelle Lørdag i Slusene. Denne gangen er det «Geriatrix with the Gunn» som holder konsert fra klokken ett. Museumet er åpent og det er sommerutstilling på Galleriet.

Premieutdelingen skjer rett etter gjennomføringen av fløtærlottoen. Da kåres vinner av fiskekonkurransen og fløtærlottoen. I tillegg til ordinær matservering i Ørje selger Ungdommens kulturhus grillmat på brugsområdet.
Mye tyder på at dette blir en flott dag i Ørje.

Det blir konsert med «Geriatrix with the Gunn» i sluseamfiet fra kl. 13 til kl. 14.