Mortenstua feirer stolt 40 år

Mortenstua feirer stolt 40 år
Elevene storkoser seg som entertainere på bursdagsfeiringen.
Marthe Laurendz Jensen

Marthe Laurendz Jensen

Les mer

Mortenstua skole, midt i Mysen sentrum, har klart å holde det gående i 40 år. Det er ikke dårlig for en skole med tjueto elever. Rektor Heidi Lindemark er overbevist om at det også blir mange flere leveår for skolen.

Mortenstua er en skole som tilbyr vanlig grunnskole, akkurat som alle andre skoler. Forskjellen er at her har alle elevene sine egne opplæringsplaner i alle fag. Alt er tilpasset den enkelte elev. Ettersom elevene har store behov for tilrettelagt opplæring, går det også mye i dagligdagse ferdigheter, som å kle på seg og være ute. Mottoet til skolen sier egentlig sitt; Et trygt sted å være – gir motivasjon til å lære.

Stor fest
– 28.mai feires det med en skikkelig bursdagsfest, forteller Lindemark.

– Da blir det fest for både elevene og de voksne. I tillegg kommer familien til elevene og våre nærmeste samarbeidspartnere, som skoleadministrasjonen, ordførere og eiere.

Masse show
– Planen for dagen er at vi har en utstilling på skolen hvor elevene selv har laget ting de er stolte av å vise frem. Alle elevene får brus i stettglass, noe som selvfølgelig blir veldig stas, sier Lindemark.

Senere på dagen flyttes feiringen over på ungdomsskolen i Mysen. Her blir det festforestilling, taler og gaver.

Superflinke elver
Elevene imponer virkelig. De har blant annet et veldig energisk og morsomt moteshow hvor de viser klesmoten fra 70-, 80-, 90-tallet, 2000 og 2016. Det går i joggedresser, slengbukser, merkelige hårfrisyrer og masse farger. De entrer rommet i full sving til sangen «Elektrisk» av Marcus og Martinus. Matias Spenning overrasker med et flott solonummer hvor han synger «Writing On The Wall» av Sam Smith. Hilde Alise Kristoffersen avslutter det hele på best mulig måte med sangen «Å kunne æ skrive».

Stolte eiere
– Vi er veldig stolte over å ha så mye å vise fram, sier Lindemark. Hun understreker at elevene virkelig blir satt i sentrum. Skolen er et interkommunalt selskap som eies av åtte kommuner. Dette er Marker, Spydeberg, Trøgstad, Rømskog, Skiptvet, Rakkestad, Askim og Eidsberg. De sørger for et tett samarbeid og stor åpenhet. Dette er også bra for de ansatte som har en hverdag fylt av glede.

– Om skolen alltid vil være her, og hvor mange elever det vil være i fremtiden,er uvisst, men vi ser i hvert fall fremover. Vi er også ekstremt stolte og glade over å kunne feire 40 år, avslutter Heidi Lindemark.