Vintermoro for ungdommen

Vintermoro for ungdommen
På Ungdommens Kulturhus i Marker (UKH) var det fullt kjør i hele vinterferien. Hver dag hadde spennende aktiviteter på programmet, og ungdommene storkoste seg.
Marthe Laurendz Jensen

Marthe Laurendz Jensen

Les mer

UKH, Norges mest komplette ungdomshus, slo til nok en gang med en like komplett vinterferie.

Det er ikke alle kommuner som har et ungdomshus som arrangerer noe morsomt for ungdom så å si hver dag i hele vinterferien. Det fortjener både oppmerksomhet og ros.

Arrangementer i kø.
Først ut var filmmaraton på huset. Her var det filmtitting så lenge ungdommene orket å se på. Det ble en lang natt med Marwel-tema filmer. Fra lørdag til søndag var det tradisjonelle arrangementet «4kanta øyne». Dette er et veldig populært arrangement som UKH (Ungdommens Kulturhus) har arrangert i en årrekke. Det er alltid mange påmeldte, og ungdommene gleder seg alltid like mye. Dette arrangementet innebærer en hel natt hvor man skal være våken, spille spill, se på film og ha det gøy med venner. Det blir servert mat og drikke i løpet av natten. Arrangementet er kanskje bedre kjent som LAN eller døgning.

Tur til Sverige

Den første vinterferiehelgen på UKH starter med andre ord ganske rolig. Det blir mye filmtitting. Deretter blir det mer spenning og  aktive arrangementer. Samme dag som «4kanta øyne» avsluttet var det fiksing av negler på kvelden. Da kom Monica Ronander til huset for å lære bort triksene for å få de perfekte neglene.

Tirsdagen etter var det ingen aktiviteter på UKH, ettersom Marker Sparebank arrangerte slalåmtur til Norefjell den dagen. Dermed braket det løs igjen på torsdag. Da gikk turen til Bodaborg i Sverige. Hele dagen gikk med til lek inne i den gigantiske bygningen. Dette er en ekstrem opplevelse med spennende oppdrag og leker.

Løsningsorienterte
Dagen etter var det klart for afterski. Alle måtte ankomme som om de kom rett fra skibakken. Skidress, ski, snowboard, hjelm og briller var en del av utkledningen som måtte til. Det var også DJ, mat og drikke klart for alle som kom. Det var dessverre ikke like stort oppmøte denne kvelden som ønsket. Men på UKH er det alltid en alternativ løsning. De tok minibussen og dro på kino istedet. Da ble det en morsom kveld nok en gang, til tross for lite oppmøte.

UAV, som står for Ung Aktiv Vinterferie, avsluttet søndag 28. februar med klatretur til Oslo.

Det er ingen tvil om at det er nok av tilbud og masse å gjøre for de unge i Marker kommune.