Flott gummibåtfestival tross regn

Flott gummibåtfestival tross regn
Det er et fargerikt skue når hundrevis av gummibåter settes på vannet og fylles opp av feststemte ungdommer.
Øyvind Ottersen

Øyvind Ottersen

Les mer

Det skal mer til enn regn og gråvær for å stoppe deltakerne på Ørje Gummibåtfestival. Til tross for øsende regnvær var det et stort antall ungdommer som koste seg fra morgen til langt på natt.

Værgudene gjorde så godt de kunne for å legge en demper på arrangementet. De lyktes bare delvis. Fra tidlig formiddag regnet det jevnt og trutt. Lettkledde ungdommer med mer eller mindre fantasifulle farkoster trasket fra Ørje til båtutsettingsplassen i Ysterudvika. Publikum langs Rødenessjøen hadde medlidenhet med de unge, men det syntes ikke å være nødvendig. Deltakerne hadde tatt sine forholdsregler, og humøret var på plass. Her var smil og latter, både på land og på vannet.

Det var overraskende mange gummibåter på Rødenessjøen, det elendige været til tross.

Overraskende mange
MS «Thor» var hjertet i denne delen av arrangementet. Fra Thors dekk kom det fra store høyttalere musikk og nyttig informasjon. Lars Johansson, til daglig leder av Ungdommens Kulturhus i Ørje, sørget for at alle fikk vite det de trengte og vel så det.

Ute på vannet var ungdommene klare til årets første seanse; turen over Rødenessjøen til festivalområdet på Tangen. Sammenlignet med de siste par årene var det nok færre deltakere i år, men likevel overraskende mange farkoster var på vannet. Det elendige været hadde ikke skremt bort så mange. Riktignok var det litt opphold innimellom, men minst tre kraftige regnskyll sørget for at siste rest av tørre klær ble borte for de fleste. Etter overfarten gikk det en stri strøm av gjennomvåte deltakere i Ørjes gater. De jaktet på noen etterlengtede varmegrader og gløtt av sol.

Fra dekket på MS «Thor» ble det servert musikk og nyttig informasjon.

Stor stemning
Ungdommene ble hørt, for utpå ettermiddagen tittet solen frem, været ble varmere, og da festen i Tangen friluftsområde tok til, var regn og frosne kropper glemt. Da var det frem med den gode stemningen. Godt over tusen deltakere storkoste seg i flotte omgivelser. Og fra utescenen ved badestranden på Tangen underholdt noen av de beste artistene Norge kan frembringe for tiden; Cir.Cuz, Erik og Kriss, Innertier og TIX. Artistene og blide festdeltakere sørget i fellesskap for at det ble nok en flott gummibåtfestival i Ørje.

Det så mildt sagt trøstesløst ut der ungdommer trasket med gummibåter,ikledd mer eller mindre provisorisk regntøy. I flere timer var dette et vanlig syn langs gamle E18 like nord for Ørje sentrum.

– Helt topp!
Ørje Gummibåtfestival har på rekordtid oppnådd kultstatus blant ungdom fra fjern og nær. Det som startet som en kameratgreie på Ørje i 2012, har blitt et arrangement som trekker folk fra alle himmelretninger. Vi traff fire blide jenter som hadde ikledd seg rosa regntøy. Været så slett ikke ut til å ødelegge stemningen for denne kvartetten.

– Nei, værmeldingen var klar. Vi visste at det ville bli vått. Da var det bare å ta våre forholdsregler, sa jentene. Selv om de ikke har noen lokal tilknytning var de aldri i tvil om at de skulle delta på ØGB i år.

– Vi var med i fjor, og det var kjempemorsomt. Da var det bare å stille opp i år igjen, sa de fire: Elisabeth Humlebrek fra Grimstad, Susanne Enholm fra Hvaler, Linn Kristine Larsson fra Moss og Lena Warholm fra Orkanger i Sør-Trøndelag.

Elisabeth Humlebrek fra Grimstad, Susanne Enholm fra Hvaler, Linn Kristine Larsson fra Moss og Lena Warholm fra Orkanger i Sør-Trøndelag var i strålende humør selv om regnet øste ned. – Vi har tatt våre forholdsregler, sa de blide jentene.

 


Langs Rødenessjøens vestre bredd hadde mange skuelystne samlet seg.
Ved Båtcafeen var deltakere og publikummere samlet. De trosset regnet og konsentrerte seg heller om det positive som forbindes med det flotte arrangementet.
Sikkerheten er godt ivaretatt under Ørje Gummibåtfestival.