Antikrundan til Karlstad

Antikrundan til Karlstad
Marthe Laurendz Jensen

Marthe Laurendz Jensen

Les mer

Antikrundan er et kjent tv-program som sendes på svenske SVT. Her ser vi eksperter evaluerer antikviteter med sine eiere.

28.august på Värmlands museum i Karlstad kom STVs Antikrundan på besøk. De skal spille inn opptak til sin tjueniende sesong. Programmet blander dyrebare objekter med de som bare har affeksjonsverdi . Elementene er beskrevet i detalj av eksperter og vi får ofte høre hvordan eieren beskriver elementet historie. For å holde spenningen oppe avslører ekspertene verdien på antikvitetene ved slutten av hver samtale.

Den første sesongen av Antikrundan ble spilt inn i 1988. Det begynte som et samarbeid mellom SVT Malmö og BBC, som ønsket å lage  mer av sine vellykkede programmer i Sverige. Første runde ble spilt inn i England og Sverige, og hadde premiere i august 1989. Siden da har omtrent ti program blitt sendt årlig, og programmet fortsetter å være svært populært.

Sten Kilander er en av skatteeierne som skal være med på dette. I Karlstad vil vi se Kilander fortelle om et gammelt antikt skap han har arvet av sine forfedre. Skapet står nå plassert på hytta hans i Holmedal.