Trylling og språk på Barnehagedagen

Trylling og språk på Barnehagedagen
Marthe Laurendz Jensen

Marthe Laurendz Jensen

Les mer

Endelig, 1. mars, var den store barnehagedagen her igjen. I år var det språkutvikling som sto i fokus, med slagordet «Les høyt for oss!».

Barnehagedagen er en årlig markering der barnehagene viser frem sine aktiviteter. Budskapet er en barnehage av god kvalitet for alle barnehagebarn.

Hvert år i begynnelsen av mars samles alle barnehagene i Marker for å feire barnehagedagen. Det er de fire barnehagene Annen etasje, Grimsby, Tussilago og Øymark som bytter på å arrangere. I år var det Tussilagos tur.

DSC_0669
Tryllekunstneren Chriss Chrissell kom til Marker rådhus for å underholde barna. Her får han hjelp av to av barnehagebarna til å utføre et paraplytriks.

Superfornøyde barn

– Barna pleier å være superfornøyde med denne dagen,  forteller Grete Klund Ørken, som er eier og styrer for Tussilago Barnehage.

– De syns det er veldig morsomt å komme seg ut og gjøre noe annet, fortsetter hun.  – Det er også flott at alle barnehagene i kommunen kan møtes og gjøre noe felles.

I år er det trylling som står på tapetet. Tussilago inviterte en tryllekunstner til Marker rådhus. Han underholdt barna med triks og moro. De var helt «i hundre» under hele forestillingen. Det var masse engasjement og jubel. Alle barna var blant annet med på å blåse vekk prikkene som dukket opp på tryllekunstnerens tryllestav. To av barna fikk til og med komme opp og hjelpe til med tryllekunster. Dette var selvsagt veldig morsomt. Etter forestillingen var det klart for mat til alle de 150 barna som var til stede. Maten var sponset av de lokale matvarebutikkene Rema 1000 og Coop Prix.

Vise seg frem

Formålet med barnehagedagen er at barnehagene skal vise hva de står for og hva de gjør. Lek, læring og omsorg er grunnleggende. Noen barnehager har også dørene åpne slik at folk kan se hvordan de har det. Denne gangen handler barnehagedagen om å sikre barn en god språkutvikling med stor vekt på å lese høyt for barna.

– Bøker blir brukt mye i barnehagen, så mens vi er her skal barna få lov til å se på, sier Ørken.

Det er utdanningsforbundet som er hovedarrangør for denne dagen, som blir markert i hele landet. Med lokalt er også Delta, Fagforbundet og Marker Sparebank.

Tryllekunstneren Chriss Chrissell kom til Marker rådhus for å underholde barna. Her får han hjelp av to av barnehagebarna til å utføre et paraplytriks.

Store og små koste seg under barnehagedagen i Marker rådhus.