Suksess for Soot – igjen!

Suksess for Soot – igjen!
Alexander Rybak har ingen fremtredende rolle, men når han først griper tak i fela, blir det musikk som holder publikum i ånde.
Marthe Laurendz Jensen

Marthe Laurendz Jensen

Les mer

Den tredje sesongen av Soot-spelet går mot slutten. Søndag 2. juli er det slutt for i år. Så langt har alle forestillinger vært utsolgt. Men lørdag og søndag er det mulig å sikre seg et sete. Løp og kjøp!

For vårt distrikt er Engebret Soot en ekstremt viktig mann. Soot-spelet viser livshistorien til dette geniet. Soot er kanskje ikke den mest kjente fra historiebøkene. Det er litt merkelig etter å ha sett denne forestillingen. Engebret Soot var en sterk mann med masse pågangsmot, store drømmer og en voldsom tro på seg selv. Men så leverte han da også varene – på flere områder.

Sterk hovedrolle
Dennis Storhøi spiller rollen som Engebret Soot, noe han gjør helt utmerket. Plutselig føler publikum at de kjenner Soot godt og virkelig beundrer ham for alt han får til.

Takket være Soot fikk vi på våre kanter av landet både sluser og kanaler, noe som før i tiden var viktig og helt avgjørende for transport av varer og tømmer. Soot la grunnlaget for det samfunnet vi har langs hele Haldenkanalen i dag, inkludert Halden by.

Skuespillertalentene på scenen er det ingenting å si noe på. De har full kontroll gjennom hele forestillingen. Spelet byr på dans, musikk, humor, spenning og ikke minst dyktige skuespillere. Både profesjonelle og amatører.

En spesiell ramme
Det blir en helt spesiell opplevelse å se og høre historien om slusene mens man sitter i selve mesterverket. Alt blir virkelig og nært. Man lever seg inn i historien.

Halvveis i forestillingen er det pause. Da har publikum mulighet til å nyte både Aursmarks edle dråper, smaksprøver fra Matfatet, fløtærøl og mange andre spennende fristelser. Og selvsagt slå av en hyggelig prat med kjente og ukjente i det nye og innbydende markedsområdet.

Årets Soot-spel går inn i rekken av store publikumssuksesser i Sommer-Ørje. Regissør Anneli Sollie kan nok en gang puste ut. Hun har gjort en strålende jobb. Sammen med hele ensemblet og alle som jobber i kulissene kan hun gå resten av sommeren i møte i visshet om at Soot-spelet er kommet for å bli.