«Tiggerne» som gir tulipaner

«Tiggerne» som gir tulipaner
Barna gir gladelig tulipaner til alle som bidrar.
Marthe Laurendz Jensen

Marthe Laurendz Jensen

Les mer

Så var tiden endelig inne for den årlige Lions-aksjonen; «Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne». Dette er budskapet til den landsomfattende innsamlingsaksjonen.

Arne Dehli er trofast representant for Lions Marker.
Arne Dehli er trofast representant for Lions Marker.

Fredag 29.april sto Marker Lions utenfor Rema 1000 på Ørje for å samle inn penger til holdningsskapende arbeid blant unge. «Mitt valg» er et program som finansieres av Lions og blir brukt i flere kommuner. Målet er å skape et bedre skolemiljø og redusere mobbing og annen problematferd. Annen etasje barnehage har innført programmet og er gladelig med på tulipanaksjonen.

DSC_0062
Det er klart mange vil støtte Lions.

Gir tulipaner til alle som bidrar
– I dag står vi her rett og slett og tigger om penger. Alle som gir oss 100 kroner får en bukett med tulipaner, forteller Arne Dehli. Han er ansvarlig for tulipanaksjonen i MarkerLions.

– Det vi ønsker å oppnå med dette er å ha mer å stille opp med. Vi vil bidra til et bedre miljø blant unge og forhindre farer så godt det lar seg gjøre. Vi har tidligere gitt mye penger til blant annet speiderne og kulturhuset, sier Dehli videre.

DSC_0053

Masse entusiasme fra barna
– Det er fortsatt litt usikkert hvem vi gir til i år. Det spørs selvfølgelig hvor mye vi får inn. Det blir uansett ikke noe problem, for det er helt klart nok av muligheter, sier Dehli, som er veldig fornøyd med at såpass mange bidrar.

– Det er også helt supert å få med seg all entusiasmen til barna som hjelper til, sier han – mens ungene er helt i hundre etter å gi folk blomster. Det er klart dette sjarmerer.

DSC_0065
Barna sjarmerer veldig.