Ørje badet i vårsol

Ørje badet i vårsol
Vårmarked i Ørje sentrum.
Øyvind Ottersen

Øyvind Ottersen

Les mer

Det årlige vårmarkedet i Ørje kunne ikke fått en bedre ramme. Folk våknet opp til årets første ordentlige sol-og-sommer-dag, og det fikk store og små, unge og gamle, til å valfarte til Marker kommunes hyggelige sentrum.

Fra Bakergaarden i vest til Marker Sparebank i øst var Ørje sentrum stappfull av salgsboder og mer eller mindre kjøpelystne besøkende. Her var alt fra innfødte markinger til hyttefolk og gjester fra både nabokommuner og fjernere strøk. Felles for dem alle var at de storkoste seg.

Oppfinnsomhet
Stor oppfinnsomhet preger alltid slike markeder. Noen hadde ryddet hjemme for å selge stort og smått de ikke lenger har bruk for. Som Telma Fjeld. Hun hadde med seg et par venninner på sin lille stand; Jenny Halvorsrud Syversen og IveBekke Berger.

– Jeg har vokst fra lekene mine, fortalte Telma.

– Da er det bedre at mindre barn kan bruke dem, sa Ørje-jenta, som ikke la skjul på at pengene hun tjente skulle gå til lørdagsgodteri.

f.v. Jenny Halvorsrud, Syversen Telma Fjeld og Ive Bekke Berger
f.v. Jenny Halvorsrud, Syversen Telma Fjeld og Ive Bekke Berger

Mye rart og noen kupp
CD-plater, vinylplater, pyntegjenstander, klær og sko. Ja, det finnes nesten ikke grenser for hva man kunne få kjøpt under vårmarkedet. Selvsagt også forfriskninger. Både de faste spisestedene og provisoriske boder tilbød snadder i fast og flytende form. Underholdning var det også. Både i form av en tur med Kiwanis-toget eller ved å nyte barnesang fra et vandrende kor, ledet av Lars Johansson – nær sagt selvfølgelig. Ridning på hest og esel, samt testing av håndballferdigheter, sto også på programmet.

Butikkene på den aktuelle strekningen hadde selvsagt også åpent. En stri strøm av kunder gikk ut og inn. Både Ørje Handelsstand og Marker kommune, med samarbeidspartnere, har all grunn til å være fornøyd med årets vårmarked. Bedre vær er det umulig å få en tidlig dag i mai.