Strålende vårmarked

Strålende vårmarked
Søsknene Hana (8) og Kalid (6) fra Ørje storkoste seg på barnas marked.
Øyvind Ottersen

Øyvind Ottersen

Les mer

Våren har for alvor kommet til Ørje. Det årlige vårmarkedet markerer på sett og vis starten på denne deilige årstiden. Årets arrangement ble velsignet med et praktfullt vær.

Ingen teller antall besøkende, så noe vitenskapelig bevis på en eventuell publikumsrekord har vi ikke. Men med det blotte øye kunne vi se glade mennesker i en jevn bevegelse fra slusene i vest til Trekanten i øst. Hele Storgata, med sidegater, var tettpakket med folk, boder, stands og varer i alle kategorier.

Folk koste seg
På strekningen mellom Bakergaarden og rådhuset ble det solgt glass, servise, bøker, håndverk, tøfler, musikk, Soot-billetter, pølser, blomster, gode Arbeiderparti-argumenter (forresten, de var gratis) og veldig mye annet. Tilbudet var rett og slett voldsomt stort, og ifølge flere av kremmerne vi snakket med gikk salget over all forventning.

– Det går massevis av is og pølser, sa en alltid like blid Kari Mosbæk Christensen bak disken hos Mosbæk.

For publikum er nok det sosiale ved vårmarkedet vel så viktig som innkjøpene. Slike arrangementer innbyr til hyggelige treff i uformelle omgivelser. Spesielt morsomt var det å se at alle generasjoner var representert. Fint også å se at så mange utenbygds gjester finner veien til Ørje en slik dag. Vi traff både hyttefolk og besøkende fra flere av våre nabokommuner.

I trygge omgivelser kunne de aller minste leke på Barnas Marked. Ungdom, en og annen russ, småbarnsfamilier og mange godt voksne fant mye å glede seg over. Ekstra hyggelig var det å se at så mange av våre seniorer hygget seg i sentrum denne dagen. Alle var glade og fornøyde – i et aldeles strålende vær.

Vel blåst – Ørje Handelstand, Marker kommune og alle andre som har lagt ned en formidabel innsats for å lage nok et vellykket Vårmarked.

Det er ingen tvil: Våren er kommet til Ørje!