Se og hør Rybak i Ørje

Se og hør Rybak i Ørje
Regissør Anneli Solli og verdensstjernen Alexander Rybak ønsker alle velkommen til en stor opplevelse her i Ørje sluser. Soot-spelet har premiere 24. juni og spilles frem til 3. juli.
Øyvind Ottersen

Øyvind Ottersen

Les mer

Alexander Rybak er et av flere store navn når Ørje byr på Soot-spelet i slusene fra 24. juni til 3. juli. Regissør Anneli Solli sier at det fortsatt er noen billetter igjen.

Soot-spelet ble første gang vist i fjor sommer. Det ble en gedigen suksess. Så stor at både skuespillerne og lokalsamfunnet ganske fort startet arbeidet med oppfølgeren.

– Vi håper at dette skal bli en årlig happening som virkelig setter Ørje på det kulturelle kartet, sier regissør Anneli Solli.

Rybak gleder seg

Alexander Rybak spiller fiolin-ikonet Ole Bull i Soot-spelet, som handler om geniet Engebret Soot og byggingen av Haldenkanalen på 1800-tallet.

– Det var veldig morsomt i fjor, og jeg hadde ingen problemer med å si ja til å bli med videre, sier Rybak. Vi treffer ham i historiske omgivelser i Ørje sluser.

– Et flott sted. Det er alltid spesielt å spille på en arena som ble bygget for et helt annet formål. Hele miljøet rundt slusene i Ørje er imponerende, sier Alexander Rybak. Han kan love mye flott musikk, en spennende story og kort sagt en uforglemmelig kveld.

Dennis Storhøi spiller Engebret Soot, svenske Samuel Fröler spiller sogneprest Heyerdal, mens Henning Kvitnes har laget musikken. I tillegg er en rekke andre aktører involvert i denne storsatsingen.

Billetter kan kjøpes blant annet via vår webside www.grenseland.eu. Klikk på Soot-annonsen. Da kommer du rett til billettsalget.