Markers vakre strender

Markers vakre strender
Ytterbølstranden er en av flere flotte strender i Marker kommune.
Marthe Laurendz Jensen

Marthe Laurendz Jensen

Les mer

Sommeren er ikke over helt ennå, og Marker har flere strandperler det er verdt å besøke før det er for sent.

Det har ennå ikke vært skikkelig tropevarme i sommer. Det er dermed bare å krysse fingrene for at vi skal få litt av det nå i august. Badetemperaturen har ikke rukket å synke mye heller. Det bør derfor være fult mulig å kunne ta seg en dukkert i sjøen.

Flere av strendene i Marker har vært ganske stille i det siste, noe som kan være litt pussig ettersom de er så flotte. Det er mange strender å velge i både oppover Rødenessjøen og nedover Øymarksjøen. Har du ikke oppdaget disse ennå, så er det på tide å gjøre det.
Hva er vel bedre enn en skikkelig varm sommerdag på stranda?

Vi må satse på at det fortsatt er flere muligheter for flotte dager på stranden.

 

Tjuvholmen
Tjuvholmen ligger veldig idyllisk til på vestsiden av Rødenessjøen. For å komme seg hit kjører man mot Rødenes kirke og finner merket avkjøring til stranden. Her er det bord, benker, utedo og stor parkeringsplass. Stranden er langgrunn og flott å bade i.

 

Ytterbølstranda
Ytterbølstranda ligger vakkert til i Øymark. Fra riksvei 21 kjører man inn mot Ytterbøl senter og finner stranden i enden av veien. Her er det både svaberg og sandstrand.

Småstrender i Rødenes
Er du ute på båttur i Rødenessjøen er disse strendene perfekte. De ligger litt i skjul, er små og det er mange av dem. Det er flott å kunne legge til på en egen strand. Her er det idyll. På flere av dem finner man søppelbøtte og livbøye.

Flere av strendene har søppelbøtte og livbøye.

 

Tangen
På friluftsområdet Tangen i sentrum er det også en egen sandstrand. Den ligger rett ved båtcaféen og bobilplassen. Her er det ofte liv og fine bademuligheter.