Dette blir fantastisk!

Dette blir fantastisk!
Byggmester Tommy Rambøl legger i disse dager siste hånd på verket på den nye bryggepromenaden i Ørje.
Øyvind Ottersen

Øyvind Ottersen

Les mer

Snart er den klar, den nye bryggepromenaden ved Båtcafeen i Ørje. Byggmester Tommy Rambøl legger i disse dager siste hånd på (mester)verket.

Den nye attraksjonen skal sørge for å binde sammen området ved Båtcafeen og slusene med det flotte friluftsområdet Tangen.

– Brygga blir bred og fin, og den lages slik at den også kan benyttes av rullestolbrukere. Nå blir det en fin passasje mellom brygga og badeplassen på Tangen, sier Rambøl.

Alltid noe nytt
Kreativiteten og pågangsmotet i Marker og Ørje synes ikke å ha noen ende. Heldigvis. Med kommunens positive tilrettelegging og en rekke dyktige innbyggere utvikles lokalsamfunnet kontinuerlig. Hver eneste dag i hele sommer skjer det spennende ting i Ørje, og hele tiden dukker nye attraksjoner opp.

– Det er utrolig hvor mye spennende som skjer på Ørje for tiden, sier Tommy Rambøl. Han bevilger seg tretten sekunder pause fra snekringen, ser utover Rødenessjøen og slår fast at folk koser seg med både sykkeltraktorer, båter, mat og drikke, alt sammen badet i sommersol.

Vidar Østenby
Det er godt med folk på Båtcafeens uteplass der den ligger ved siden av flere gamle, praktfulle dampbåter. Båtcafeen ble for øvrig bygget av nettopp Tommy Rambøl. Det må være ekstra inspirerende å lage bryggepromenade i et slikt flott miljø, et miljø han selv har bidratt sterkt til å utvikle.

Store deler av Båtcafeen ble bygget i et av slusekamrene. Den kan altså sluses ned eller opp hvis det noen gang skulle bli aktuelt.

– Folk i Marker er kjempeflinke. Det skjer masse spennende her. Og vi skal prise oss lykkelige for at vi har Vidar Østenby. Den mannen er et unikum. I ham har både kommunen og hele lokalsamfunnet en solid støttespiller som både er kreativ og har stor gjennomføringskraft.

– Tilbake til bryggepromenaden. Når skal den være ferdig?

– Helst i forrige uke, sier Tommy Rambøl med et lurt smil. Tørker litt svette i sommervarmen og gyver løs på nye materialer. Vel vitende om at attraksjonen straks er klar til bruk.

Tommy Rambøl bygget for få år siden Båtcafeen. Han gleder seg stort over at den er så populær. Når sommerværet er som vi helst vil ha det, er det godt med folk på den flotte kafeen som flyter på idylliske Rødenessjøen ved Ørje.