Gummibåtfestivalen tror på ny kjempesuksess

Gummibåtfestivalen tror på ny kjempesuksess
Marthe Laurendz Jensen

Marthe Laurendz Jensen

Les mer

Nå nærmer den seg med stormskritt – årets store happening. Lørdag 16. juli samles ungdom fra hele landet. Det er nok en gang klart for Ørje Gummibåtfestival.

Det er femte året på rad at Gummibåtfestivalen arrangeres. I 2016 blir det lagt mer i festivalen enn noen gang tidligere. Et allerede høyt budsjett har nesten blitt doblet. Denne gang er det også et enda sterkere fokus på sikkerhet og vakthold.

Tilrettelagt opplegg
Arrangementet går enkelt ut på at man padler i gummibåt fra båtutsettingsrampen ved Ysterud og ender opp på stranda i Tangen friluftsområde. En distanse på nesten 700 meter. Deltakerne sjøsetter gummibåtene fra klokka 12 og ror deretter inn til selve festivalområdet i Tangen.

På Ysterud er det et informasjonstelt og mulighet for å legge fra seg verdisaker. På dagen blir det musikk, mat og de årlige gummibåtlekene. Etter klokka 18 er det 18-års aldersgrense, og det blir dratt i gang en skikkelig fest. Det blir musikk og artister på vannscenen, mat og drikke i baren og dans på stranda. Dette er rett og slett en perfekt dag for alle som liker lange, varme sommerdager ved vannet, med musikk og god stemning.

Setter Ørje på kartet
– Dette er virkelig med på å sette Ørje på kartet. I år satser vi på at det vil komme 1.500 på festivalen. I fjor kom det 1.200, og da var det fortsatt mange som ikke fikk kommet inn. Arrangementet har vokst betraktelig hvert år, forteller Christian H. Nesset, som sammen med Even André Braarud og Daniel Jensen Sandli er ansvarlige for arrangementet.

– Av alle som kommer er omlag nitti prosent utenfra. Dette er mennesker som mest sannsynlig ellers ikke hadde kommet hit til bygda, sier Nesset.

Kjente norske artister
Som tidligere år blir det også i år et fullspekket sceneshow. På dagen vil det være to scener på vannet. Fortsatt er det en overraskelse hvem som skal underholde da. På kvelden er det noen av Norges for tiden mest kjente og beste artister som skal opptre. Arrangørene har vært flinke til jevnlig siden mars å annonsere de ulike artistene som skal opptre. Først ut var duoen Innertier, som har hatt en rekke sommerhits tidligere. Blant annet «Langt igjen å gå» og «Du er ung». Så ble det klart at TIX kommer, Norges desidert største russelåt-konge. Han har vært raskt oppe på hitlistene med flere av sine sanger. En annen anerkjent sommerhit-artist kommer; Morgan Sulele. Han har toppet hitlistene med blant annet sangene «Luremus» og «Bare min».