Sykkelseilbrett på Rødenessjøen

Sykkelseilbrett på Rødenessjøen
Ingeborg Øistad Ruud har testet sykkelseilbrettene i Ørje, og syns flere burde gjøre det samme.
Marthe Laurendz Jensen

Marthe Laurendz Jensen

Les mer

Nå kan du ta sykkelseilbrettet og komme deg rundt på Rødenessjøen på en utrolig festlig måte. Denne sommerattraksjonen får man så og si ikke prøvd noe annet sted, og bør helt klart testes.  

Sykkelseilbrettene ligner på et surfebrett som ligger på vannet. Det er et høyt styre for å holde balansen og for å kunne velge retning du vil kjøre. For å komme seg framover er det et sett pedaler. Brettet kan kanskje virke en liten smule klønete de første sekundene, men det kommer seg fort. Og da blir det veldig gøy.

Sykkelseilbrettene er årets nye sommerattraksjon.

Testing av brettet
Ingeborg Øistad Ruud fra Øymark er en av de som har prøvd brettet. – Jeg syns det var veldig artig! Jeg sleit litt med å svinge i starten og var veldig redd for å dette i vannet, men det tok ikke lange tiden før jeg skjønte at det egentlig var ganske lett. Jeg kunne definitivt gjort dette igjen.

Bør prøves
Ferdinand Braarud, som jobber på turistkontoret ved slusene, kan fortelle at det ikke er så mange som har prøvd brettene ennå. Han anbefaler folk å prøve og lover at det ikke er spesielt vanskelig. Det er på turistkontoret du tar kontakt for å prøve brettene. Det koster kun 100 kroner for 30 minutters leie.

Kreativt og morsomt
Det er ordfører Kjersti Nythe Nilsen og utviklingssjef Vidar Østenby som har kommet på idéen om å sette disse sykkelseilbrettene på sjøen. De har et ønske om å være kreative og sørge for at Ørje er attraktivt for både fastboende og besøkende.

Dette er årets nye sommerattraksjon, og noe nytt vil trolig dukke opp neste år igjen. I fjor var det vannsykler som var det nye. De har vært veldig populære. Når det er fint vær er det dermed ingen grunn til å sitte inne. Da er det bare å komme seg ut på sjøen på uoriginale og morsomme måter.

Utviklingssjef Vidar Østenby og ordfører Kjersti Nythe Nilsen kom med idéen om å sette disse brettene på sjøen.