Dressin for hele familien

Dressin for hele familien
Denne familien storkoser seg på dressin mellom Bengtsfors og Årjäng. Bildet er tatt like nord for Gustavsfors.
Øyvind Ottersen

Øyvind Ottersen

Les mer

På den nedlagte jernbanestrekningen mellom Årjäng og Bengtsfors kan du oppleve naturen på en helt spesiell måte.

Årjäng i sydvästra Värmland og Bengstfors i Norra Dalsland er gode naboer med masse uberørt natur som felles rekreasjonsområde. De gamle jernbaneskinnene ligger stort sett intakt, og et betydelig antall dressiner står til publikums disposisjon. Her er det bare å ta med seg familien på en annerledes utflukt.

Dressin
Hva er en dressin? En dressin er brukt helt siden jernbanens oppblomstring midt på 1800-tallet. Dressinen er en slags sykkel, som banemannskapene benyttet for å sjekke skinnegangen. For å fjerne steiner eller trær som hadde falt over skinnene. Et viktig redskap i arbeidet med sikkerhet, med andre ord.

Den aktuelle strekningen mellom Årjäng og Bengtsfors frekventeres ikke lenger av tog, men lokale turistmyndigheter så muligheten for å gi publikum et spennende og helsemessig fornuftig tilbud. Her er det rom for å tråkke seg gjennom flott natur, med barna på sidesetet og nistekurven på bagasjebrettet. Tempoet bestemmer du selv.

Verd å prøve
En dressintur passer naturligvis best i flott sommervær. Vi vil derfor anbefale på det varmeste å prøve seg allerede i sommer. August og september byr ofte på godt vær og gode temperaturer.

En tur på dressiner hyggelig, trivelig og ikke minst sunt. Samtidig gir det en fin mulighet til å bli bedre kjent med den vakre naturen i Dalsland/VästraVärmland. Fra Ørje og riksgrensen er det bare en snau halvtime med bil til Årjäng.