Kaffe-Lars fra Ørje

Kaffe-Lars fra Ørje
Lars Johansson vant Ali kaffes store låtskriverkonkurranse. Her har han fremført vinnerlåten under et show på Rockefeller i Oslo.
Øyvind Ottersen

Øyvind Ottersen

Les mer

Lars Johansson, ikke ukjent kulturarbeider og alt-mulig-mann fra Ørje, har vært i Tigerstaden og gjort seg bemerket.

Den godeste Lars skriver sanger, fremfører dem, improviserer, etterligner Øystein Sunde, styrer med barn og unge på UKH. Ja, det er raskere å ramse opp det han ikke gjør.

I noen år har han og familien arrangert Kaffefestivalen hjemme i hagen på Lihammeren. Derfor var det ikke så rart at han bet på agnet om å skrive en reklamelåt for Ali kaffe.

– Så gikk det ikke bedre enn at jeg ble plukket ut som vinnerav ALI-kaffes låtskriverkonkurranse. Kjempemorsomt, sier Lars.

– Først ble jeg ukesvinner. Deretter startet jeg en massiv «Facebook-kampanje» under mottoet «Lars har en drøm». Jeg fikk 1.200 stemmer og ble den heldige vinneren, sier han.

Til Rockefeller
Lars ble invitert til selveste Rockefeller i Oslo for å fremføre kaffelåten sin. Der delte han scene med flere profilerte artister under et stort show.

– Premien var, i tillegg til å spille på Rockefeller, 10kilo kaffe, innpilling av låta i studio og reklame både i VG og på radio.En stor opplevelse for en liten Ørje-mann, sier Lars Johansson.