Slusefestival i strålende sol

Slusefestival i strålende sol
Folk storkoste seg på Slusefestivalen i Ørje.
Øyvind Ottersen

Øyvind Ottersen

Les mer

Publikum strømmet til det flotte området på Ørje Brug da Slusefestivalen fant sted 24. juni. Fjorårets suksess ble gjentatt, ikke minst fordi været også denne gang var strålende.

Slusefestivalen i Ørje har lange tradisjoner. Ikke bare stiller lokalbefolkningen opp. De mange aktivitetene og attraksjonene trekker folk fra fjern og nær. I tillegg til håndverkstradisjoner, er det salgsboder med massevis av spennende varer. For de yngste er dyrene en attraksjon i seg selv. Om ikke dette er nok, er gamle biler, dampbåter og selvsagt folk i seg selv viktige attraksjoner.

Jazz
Jazz er en mangeårig ingrediens i Slusefestivalen. SluseJazz underholdt naturligvis i år også. Det samme gjorde en gammel kjenning; tryllekunstneren Chriss holdt både barn og voksne i åndeløs spenning i Brugshallen.

Kunst
Galleri Ørje Brug har i mange år hatt egen sommerutstilling. Åpningen faller sammen med Slusefestivalen. På slaget klokken tolv tok Klassekampen-redaktør Bjørgulv Braanen ordet. Utstillingen heter «Hel ved», og Braanen fortalte litt om vedens og treets betydning, og han fortalte selvfølgelig også litt om årets utstillere før publikum slapp inn i lokalet. Årets sommerutstilling er åpen frem til 19. august.

Markedsplass
Området utenfor galleriet og Kanalmuseet er gjort om til en flott markedsplass. Denne er tilgjengelig for publikum på dagtid, og selvsagt brukes den også flittig av publikum før, under og etter Soot-spelets forestillinger. Hver kveld frem til 2. juli er det forestillinger for fulle hus. Tredje sesong av Soot-spelet er blitt nok en kjempesuksess.