Matfatet har blitt et populært konsept

Matfatet har blitt et populært konsept
Matfatet i Ørje trekker mange kunder og kan tilfredsstille ethvert behov man har for lokal, sunn og god mat.
Marthe Laurendz Jensen

Marthe Laurendz Jensen

Les mer

Matfatet, som er plassert midt i Ørje sentrum, går mye bedre enn forventet. Det kan Camilla Nordmo og Hilde Jaavall bekrefte. Spennende og lokal mat trekker mange. 

Camilla Nordmo og Hilde Jaavall trives godt i butikken.

Matfatet er et konsept som bygger på kortreist, sunn og god mat. Det er en liten butikk som ligger rett ved inngangen til Båtkafeen i Ørje. Her får man kjøpt mat og drikke fra lokale produsenter i Marker og langs hele Haldenvassdraget.

Det er de fire initiativtakerne Kjartan Eg Lodden, Camilla Nordmo, Hilde Jaavall og Morten Jaavall som kan ta æren for et vellykket prosjekt.

Storfornøyd med omsetningen
-Salget har gått utrolig bra! Det er mange innom og det er hyggelig å jobbe her, forteller Hilde Jaavall.
– Her selger vi ting man ikke får kjøpt andre steder. Salget går generelt bra på det meste vi selger, legger Camilla Nordmo til. Øl, poteter, spekeskinke og mel er kanskje noe av det mest populære.

Damene innrømmer at det var litt jobb å få igang butikken. Alt har de innredet selv, og de har måtte bestemme hvilke produkter de vil ha og satse på i butikken. – Litt jobb har det vært, men nå er det heldigvis bare hyggelig, er de enige om. Det er de fire gründerne som bytter på å ekspedere butikken, som skal være åpen hver torsdag, fredag og lørdag frem til 19.august.

Salget går strålende, og mange kommer innom for å handle.

Gårdsutsalg etter butikksesongen
– Når butikken stenger håper vi at folk trekker til gårdsbutikkene resten av året, sier Camilla Nordmo. Alle leverandørene har egne selvbetjent utsalg og gårdsutsalg der produktene blir laget. Det vil derfor også være mulig å få tak i salgsvarene butikken selger senere.

Kart med oversikt
Vi har planer om å legge ut et kart over området rundt Haldenvassdraget, så man kan se hvor de forskjellige gårdsutsalgene er. Det vil gi folk en oversikt, forteller Camilla Nordmo. Kartet vil det være mulig å få tak i på nettsiden vår og i butikken når sesongen snart er over.

Det er tydelig at folk nå om dagen setter veldig stor pris på sunn mat som er laget lokalt på en trygg og god måte. Matfatet har klart å tilfredsstille kundenes ønsker og gi lokale produsenter en salgskanal. Ikke rart det er populært.

Butikken er liten og hyggelig i sommerlige omgivelser.