Gatekunst i Årjäng

Gatekunst i Årjäng
Kunstneren Smug fra Australia har malt dette svært fotorealistiske bildet på en husvegg i Årjäng sentrum. Det er en del av gatekunstfestivalen Artscape 2017.
Øyvind Ottersen

Øyvind Ottersen

Les mer

Har du vært i Årjäng i sommer? I så fall kan du ikke ha unngått å se de mange store og flotte kunstverkene som er malt på flere bygninger.

Bildene er en del av den store gatekunstfestivalen Artscape 2017 – Värmland. Den åpnet 24. juli og avsluttes denne uken – 18. august.

Gatekunst er en kunstform som finnes over hele verden. Formen varierer fra det helt abstrakte til malerier som er svært fotorealistiske.

Smug
Et av bildene som synes ekstra godt i Årjängs gater tilhører sistnevnte kategori. På endeveggen av et hus vis a vis kommunehuset er det malt et gigantisk ansikt. Motivet er en mann og en fugl ute i skogen. Det er den australske gatekunstneren Smug som har malt bildet. Smug er en av de ledende i verden innen fotorealistisk gatekunst.

Engasjerer
Gatekunst engasjerer. Da vi nylig besøkte Årjäng, var det en rekke store og små som stoppet opp og diskuterte bildene. De fleste var imponert over kvaliteten, men noen mente også at det var litt uvant å bruke husvegger på denne måten.

Er du opptatt av denne kunstformen er det fortsatt tid igjen. Artscape 2017 avsluttes til helgen.