Sykkelfest i Ørje

Sykkelfest i Ørje
Det store feltet strakk  seg ut for at alle skulle kunne passere uten uhell ved kanalbrua i Ørje.
Øyvind Ottersen

Øyvind Ottersen

Les mer

Verdens beste kvinnelige syklister ble møtt av folkefest og stor stemning da rittet LadiesTourof Norway passerte Ørje fredag ettermiddag.

Verdens beste kvinnelige syklister passerte Ørje etter å ha syklet fra Halden via Aremark. Feltet kom mer eller mindre samlet etter å ha kjørt på vestsiden av Øymarksjøen. Det betød en trang passasje ved slusene før det åpnet seg opp, og rittet fortsatte videre på gamle E18 mot Kallak og derfra til etappemålgang i Mysen sentrum.

Folkefest
Folk er Marker ble for flere uker siden oppfordret til å stille opp langs løypa for å skape liv. Det gjorde markingene ti gagns. Ved kanalbrua var det massevis av folk. BåtCafeen, som stengte for sesongen sist helg, åpnet dørene for anledningen. Det var populært, for der var det fullt av folk.

Dampbåtene
I Ysterudvika og ute på Rødenessjøen lå DS «Turisten» og DS «Engebret Soot» med full damp. Det ga en ekstra fin ramme rundt arrangementet.  Inne på brygga lå «Hebe», fullastet med folk som heiet. Det eksklusive feltet av verdensstjerner kunne ikke unngå å se hvilken stemning det var da Ørje ble besøt, selv om syklistene passerte i høyt tempo.

Dette var god reklame for Ørje, men også en hyggelig fredagsettermiddag for de mange markingene som tok turen til sluseområdet for å se et ekte sykkelritt i fri utfoldelse. LadiesTourof Norway er et av de aller største etapperittene for kvinnelige proffsyklister. Her var OL-vinnere og verdensmestere side om side. De fikk alle et hyggelig møte med Ørje.