Ta barna med på Kanalmuseet

Ta barna med på Kanalmuseet
Avdelingsleder Desirée Nævdal gleder seg til storinnrykk av små og store til Haldenvassdragets Kanalmuseum i sommer.
Øyvind Ottersen

Øyvind Ottersen

Les mer

Haldenvassdragets Kanalmuseum på Ørje er et spennende og annerledes museum og vel verd et besøk. Ikke minst fordi museet er godt tilrettelagt for barn.

– Vi jobber kontinuerlig med å utvikle museet, slik at det hvert år er noe nytt å se. Ikke minst er det viktig for alle som har vært her før. For vi vil gjerne at folk kommer tilbake. Lokalbefolkningen er en viktig målgruppe for oss, sier avdelingsleder Desirée Nævdal.

I slutten av juni åpner museet for sesongen. Frem til midten av august er det åpent hver dag. Med sin flotte beliggenhet på historisk grunn ved Ørje sluser og Ørje Brug har Haldenvassdragets Kanalmuseum alle forutsetninger for å gi publikum gode opplevelser. Her er attraksjoner og spennende bilder og gjenstander fra ulike epoker og virksomheter i og langs vassdraget. Alt bygget opp i små miljøer som skildrer tidligere tiders slit og virke.

Satser på barna

Alle museene knyttet til Østfoldmuseene har egne barneaktiviteter. På Kanalmuseet er det ekstra fokus på den lokale faunaen. I fjor fikk museet et utstoppet villsvin. Det er spennende for både store og små. Fra før er det ulv, bever, fugl og andre dyr plassert rundt om i museet. Lyder er det mange av, og akvariene viser fisk og krepsearter fra vassdraget.

Satsingen på barna er viktig. Ikke bare for de yngste, men også for de voksne. Når barna har det morsomt og blir tatt hånd om, kan foreldrene i større grad studere de mange attraksjonene.

Kanalmuseet gir god kunnskap om den lokale naturen. Blant annet får man en god oversikt over de mange fiskeartene i distriktet.
Kanalmuseet gir god kunnskap om den lokale naturen. Blant annet får man en god oversikt over de mange fiskeartene i distriktet.

Kanoutleie

Kanalmuseet har kanoer til utleie for alle som ønsker å komme seg på vannet noen timer. Det er også mulig å låne fiskeutstyr og flytevester.