Høstmarked med mye moro

Høstmarked med mye moro
Høstmarkedet kunne by på morsom sirkusskole for de yngste. Her var det både sirkusartister og sirkustelt.
Marthe Laurendz Jensen

Marthe Laurendz Jensen

Les mer

Lørdag 23. september var det tradisjonen tro høstmarked i Ørje sentrum. I år var det flere nye og morsomme vrier på markedet. 

Høstmarkedet varte fra 10 til 15 i Storgata i Ørje.

Til tross for at været ikke var helt på topp var Storgata full av folk. Alle som hadde lyst kunne komme og stille opp. Her var det salgsboder i alle varianter. Flere lag og foreninger var også til stedet for å vise seg frem.

I år arrangerte Det Magiske Sirkus sirkusskole for barn, hvor de kunne lære seg å spinne på tallerkener, gå på line og sjonglere. Alt dette i et ekte sirkustelt med sirkusartister. Det er ikke rart det falt i smak hos de yngste.

På markedsplassen var det flere andre ting som fikk folk veldig interesserte. Det var blant annet en soppkontroll som er veldig aktuell i disse dager. Her kunne man få masse informasjon om de ulike sopptypene.

Variasjonen i kulturelle varer kunne man heller ikke klage på. Det var mulig å få kjøpt fargede kurver fra Ghana i Vest-Afrika. De var håndlaget av elefantgress som vokser vilt i Ghana. Fargen er fra plantefarger. Dette var veldig unike kurver som fascinerte mange. I tillegg kunne man få kjøpt Sambusa som er en populær og delikat rett fra Somalia. Allerede før klokken ett hadde Abdi Hassan solgt 3 store brett av retten.

Ørjes brannmenn var også på plass og fikk vist barna brannbilen og annet morsomt de driver med på jobb.
Bueskyting og hesteridning var også morsomme aktiviteter man kunne drive med på markedet. Det var uten tvil mye man kunne finne på. Ørje Handelsstand har nok en gang gjort en god jobb med å arrangere et helt klart vellykket høstmarked.