ARVIKA HAMNFEST 2016

ARVIKA HAMNFEST 2016
Nå er Arvika Hamnfest igang.
Marthe Laurendz Jensen

Marthe Laurendz Jensen

Les mer

Denne helgen braker det løs med Sveriges vakreste musikkfest kun en time unna riksgrensen.

Midt i sentrum av Arvika kan man på datoene 4., 5. og 6. august se noen av Sveriges største artister og band sørge for magisk stemning. Internasjonale stjerner som The Hooters og norske Freddy Kalas skal også være med på festen. Likevel har ungdom på den norske siden av grensen knapt hørt om denne festivalen.

Arvika hamnfest er et av stedets største turistmagneter. Musikere fra hele verden kommer for å oppleve stedets kreative stemning og engasjerende publikum. Det er et must å få med seg dette i løpet av sommeren.

 Arrangementet varer som sagt i tre dager og vil være på Olssons Brygga på havna i Arvika. Dette går for å være en av de beste restaurantene i Sverige, og har et luksuriøst og elegant utseende. Helt siden 2005 har festivalen eksistert. Den ligger kun fire hundre meter fra jernbanen og hele helgen går det festivaltogreiser fra Karlstad. Det er ingen aldersgrense, men man må selvsagt vært over atten år for å få kjøpt mer enn bare brus. Festivalen er åpen hver dag fra 18:00 til 02:00.

 På lørdag vil det være familiedag fra 12:00 til 17:00. Da kommer Prinsessan Sandra & Prinskörven, Björn Andersson Ling & Johan Östling og Broken Door. Hele helgen er det tivoli på festivalområdet som sørger for moro for folk i alle aldre.

Icona Pop er electropop-duoen som virkelig skal lage liv i kveld. Låten deres «Emergency» i 2015 ble en hit i hele verden og sørget for at duoen ble oppvarmingsband for One Direction på turné i USA. Det er tydelig at det blir spilt sanger fra toppen av hitlistene på festivalen. I kveld vil også Den Svenska Björnstammen spille, som har solgt til seksdobbel platina og 70 millioner streams på spotify. Sangen «Vart jag mig i världen vänder» er bandets store slager.

 Området for arrangementet er fylt opp med to store scener, pluss en scene som allerede står fast på restauranten og en partyscene. Det er også alle slags mulige varianter av mat- og drikkeboder. Mye av festivalområdet er på brygga og det er flotte omgivelser. Dette kan minne mye om Norges Palmesus.

Det er ingen tvil om at festivalen er undervurdert av nordmenn. Dette er også en del av nærmiljøet som må bevisstgjøres. Torsdag kveld var det «The Hooters» som satt standarden for de kommende konsertene i helgen. Den ble høy, og vil trolig holde seg der. Det er fortsatt ikke for sent å få med seg Arvika Hamnfest.

SPELORDNING_20160727_webb (1)

Link til hjemmesiden:

http://arvikahamnfest.se/