Turistinformasjon om hele Indre Østfold

Turistinformasjon om hele Indre Østfold
Grete Flæsen Elgetun hjelper deg mer enn gjerne med alt av turistinformasjon i Indre Østfold.
Marthe Laurendz Jensen

Marthe Laurendz Jensen

Les mer

Hvis du er usikker på hva du skal finne på i sommer, er turistkontoret i Ørje riktig sted å stikke innom. 

Turistkontoret er plassert rett ved Ørje sluser, ved innkjøringen til Båtcafeen. Her får du informasjon om alt som kan sees og gjøres i Indre Østfold. Dette er en mangfoldig region som strekker seg fra utkanten av Oslo til svenskegrensen. Det er masse natur som både kan og bør oppleves gjennom sykling, padling og vandring. Fiskemuligheter og bærplukk er også noe denne naturen kan sjarmere med.

Det er selvsagt flere tilbud innenfor aktiviteter, restauranter, shopping og lignende. Arrangementer og festivaler er noe regionen har å tilby som turistkontoret mer enn gjerne deler videre.

Visit Indre Østfold
Det er Visit Indre Østfold som står for kontoret. På hjemmesiden deres visitindre.no vil man kunne finne mye informasjon på egenhånd. Kontoret er åpent hver dag fra 11:00 til 17:00 i hele sommer. Siste åpningsdag er 18. august.

I hverdagene møter du Grete Flæsen Elgetun, som syns det er utrolig mange hyggelige turister og lokalfolk innom. Hun forteller at i fjor var det folk fra hele 25 ulike nasjoner som kom til kontoret for å få turistinformasjon. De kom blant annet fra steder som Guatemala, New Zealand og Australia. «Vi håper selvfølgelig på å tangere dette i år», sier Grete Elgetun. De fleste som kommer innom er fra Norge, Tyskland og Sverige, og en del kommer fra Danmark.

Nå har det også kommet ny bobilparkering i Ørje som Visit Indre Østfold har ansvar for. Det koster 200 kroner per natt.

I helgene er det Ferdinand Braarud som sørger for at informasjon blir spredd ut til turistene. I løpet av sommeren skal også virksomhetslederen for kultur og fritid i Marker, Else Marit Svendsen, og Elisabeth Dammyr være på kontoret to dager hver.

«Det er mange som kommer innom kontoret vårt, og det blir bare flere og flere jo lenger ut i sommeren vi kommer», sier Grete Elgetun, og håper at været skal bli enda bedre enn det har vært til nå.